Înlătură stresul la locul de muncă: pauza de respirat şi colţul de refugiu!

Potrivit statisticilor Agenţiei Europene de Protecţia Sănătăţii la Locul de Muncă, 80 la sută dintre consultaţiile date de medicii generalişti sunt motivate de simptome legate de stres. În plus, cifrele arată că 25 la sută din morbiditatea cardiovasculară este atribuită stresului, iar mai mult de 60 la sută dintre accidentele de muncă sunt cauzate tot de stres. De asemenea, 50-60 la sută din absenteismul la locul de muncă este legat de stresul ocupaţional, atară "Gândul".

46 afișări
Imaginea articolului Înlătură stresul la locul de muncă: pauza de respirat şi colţul de refugiu!

Înlătură stresul la locul de muncă: pauza de respirat şi colţul de refugiu! (Imagine: Gândul/Shutterstock)

Specialiştii în psihologie spun că, din nefericire, stresul de la locul de muncă este frecvent adus şi în spaţiul personal/familial, cu efecte negative asupra relaţiei de cuplu, a calităţii şi timpului acordat copiilor.

Citeşte mai multe despre cum poţi combate stresul de la locul de muncă pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici