Intel Centrino 2, lansat marţi

Cel mai mare producător de chip-uri la nivel global, Intel, a lansat marţi noua generaţie a procesorului pentru tehnologii wireless bazat pe nucleul Centrino, în încercarea de a genera un nou flux de venituri în cadrul eforturilor de extindere pe piaţa echipamentelor mobile.

50 afișări
Imaginea articolului Intel Centrino 2, lansat marţi

Intel Centrino 2, lansat marţi

Noul chip, denumit Centrino 2, combină tehnologia wi-fi, prin care utilizatorul se poate conecta la internet pe o rază de 100 de metri în jurul unui transmiţător "hot-spot", cu noul standard wireless WiMax, promovat intens de Intel în ultimii ani, care permite transferul rapid de date în regim wireless la distanţe mult mai mari şi poate acoperi suprafeţe de mărimea unui oraş.

Procesorul se adresează computerelor de tip notebook, pe măsură ce industria calculatoarelor personale se orientează către mobilitate, tehnologii mai uşoare şi dezvoltarea reţelelor wireless.

Compania de analiză a pieţei IDC anticipează că piaţa laptop-urilor va creşte cu 35% în acest an, la 145 de milioane de unităţi vândute, în timp ce segmentul computerelor desktop va avansa mult mai lent, cu 2%, la 157 de milioane.

La rata curentă de producţie, IDC estimează că piaţa calculatoarelor portabile o va depăşi pe cea a echipamentelor clasice anul viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici