Între 100.000 şi 200.000 de vizitatori aşteptaţi la lansarea numită Artemis 1

Între 100.000 şi 200.000 de vizitatori sunt aşteptaţi să asiste luni la lansarea misiunii Artemis 1, care va propulsa o capsulă goală pe Lună.

611 afișări
Imaginea articolului Între 100.000 şi 200.000 de vizitatori aşteptaţi la lansarea numită Artemis 1

Hepta, NASA

"Natura istorică" a zborului de luni, primul din mai multe zboruri în contextul în care Statele Unite se întorc pe Lună, "cu siguranţă a crescut interesul publicului", a declarat pentru AFP Meagan Happel de la Biroul de turism Space Coast din Florida.

Se aşteaptă ca îmbulzeala în trafic să înceapă la ora 4 dimineaţa, lansarea fiind programată la ora 8:33.

Misiunea care deschide din nou drumul spre Lună va fi o misiune fără echipaj, controlată de la sol în timpul zborului său de 42 de zile în jurul Lunii şi înapoi.

Cele trei locuri din capsulă vor fi ocupate de manechine special concepute. Unul dintre ei, numit comandantul Moonikin Campos, este echipat cu senzori pentru a testa stresul pe care îl vor suporta astronauţii în viitoarele zboruri. Între timp, două torsuri de manechin, sau fantome, numite Helga şi Zohar, vor returna date despre expunerea la radiaţii în timpul călătoriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici