Învăţatul pe ultima sută de metri, extrem de eficient. Vezi de ce

Învăţatul pe ultima sută de metri pare să fie o strategie extrem de eficientă, în ciuda părerilor care susţin contrariul. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă britanici. Cercetătorii sunt de părere că elevii sau studenţii care învaţă cu puţin timp înaintea unei lucrări sau a unui examen au rezultate mai bune decât cei care învaţă din timp, informează Daily Mail.

1944 afișări
Imaginea articolului Învăţatul pe ultima sută de metri, extrem de eficient. Vezi de ce

Învăţatul pe ultima sută de metri, extrem de eficient. Vezi de ce (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit specialiştilor, explicaţia constă în faptul că cei doi hormoni secretaţi în situaţii stresante - adrenalina şi cortizolul - contribuie la fixarea extrem de eficientă a informaţiilor. În plus, existenţa unui termen-limită produce schimbări la nivelul creierului, mărind capacitatea de învăţare a studenţilor, au constatat britanicii.

"În situaţii stresante, în organism creşte nivelul de zahăr, grăbind metabolismul, fapt ce ajută la o mai bună fixare a informaţiilor. Cu toate astea, există şi un revers al medaliei. Astfel, persoanele care sunt foarte stresate pe o perioadă lungă de timp nu vor da randament, iar fixarea informaţiilor va fi imposibilă", spune Hans Reul, autorul cercetării.

Citeşte mai multe despre învăţatul pe ultima sută de metri pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici