Inventatori şi antreprenori care au schimbat lumea cu realizările lor

Sunt personalităţi care au revoluţionat lumea cu invenţiile lor. Nume de antrperenori precum Benjamin Faranklin, Thomas Edison, Ted Turner sau Oprah Winfrey au inspirat sute de oameni de afaceri şi au facilitat existenţa a milioane de oameni din întreaga lume, datorită produselor pe care le-au creat.

2185 afișări
Imaginea articolului Inventatori şi antreprenori care au schimbat lumea cu realizările lor

Benjamin Franklin (Imagine: Wikipedia)

Benjamin Franklin

Considerat unul dintre părinţii fondatori ai naţiunii, Benjamin Franklin a fost, de altfel, şi unul dintre primii antreprenori. El a fost inventatorul unor produse de succes, printre altele, ochelarii bifocali, paratrăsnetul sau soba care i-a purtat numele Franklin. Totodata, Franklin a fost considerat magnatul media care a publicat numeroase ziare, dar şi almanahul popular Sarmanul Richard, în care s-a folosit de un personaj fictiv prin care şi-a facut publice propriile opinii referitoare la teme politice sau filosofice.

Franklin şi-a câştigat faima şi datorită altor contribuţii asupra utilităţii sociale, cum ar fi crearea primei biblioteci gratuite din lume.

Jerome H. Lemelson

Deşi nu la fel de cunoscut la nivel mondial precum alţi antreprenori, cel poreclit drept Jerry a fost unul dintre cei mai prolifici inventatori ai secolului XX, reuşind să obţină aproximativ 600 de brevete pentru produse precum depozite automate, roboţi industriali, telefoane fără fir, faxuri, caseta video de înregistrări, camere video sau banda magnetică utilizata de jucatorii Sony Walkman.

Citeşte mai multe despre marii antreprenorii ai lumii pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici