Inventatorul motorului cu apă reduce pretenţiile la 50 mil. euro pe brevet

Deţinătorul unui brevet de invenţie pentru un motor care funcţionează cu apă, Mihai Ruşeţel, a redus cu 50%, la 50 de milioane de euro, preţul minim de pornire a licitaţiei pentru drepturile aferente invenţiei, după ce nu a primit nicio ofertă în intervalul octombrie 2007-iulie 2008.

860 afișări
Imaginea articolului Inventatorul motorului cu apă reduce pretenţiile la 50 mil. euro pe brevet

Inventatorul motorului cu apă reduce pretenţiile la 50 mil. euro pe brevet (Imagine: energienaturala.wordpress.com)

Organizatorul licitaţiei, Bursa Română de Mărfuri (BRM), va relua la 1 august, pentru a şaptea oară, licitaţia privind vânzarea drepturilor asupra brevetului de invenţie pentru motorul care funcţionează cu apă.

"În cele şase licitaţii organizate de BRM nu a fost depusă nicio ofertă şi nu a fost cumpărat niciun caiet de sarcini. Decizia de reducere cu 50% a preţului de pornire aparţine deţinătorului brevetului", a declarat, marţi, pentru agenţia MEDIAFAX, directorul de comunicare al instituţiei, Marilena Constantinescu.

Potrivit anunţului BRM, licitaţia a fost reprogramată pentru 1 august, ora 12.00, fiind solicitate un preţ minim de pornire 50 milioane de euro şi o garanţie de participare de 500.000 euro.

Anterior, deţinătorul brevetului de invenţie a solicitat un preţ de pornire de 100 milioane de euro şi o garanţie de participare de un milion de euro.

Prima licitaţie a fost programată la 30 octombrie 2007, celelalte termene fiind stabilite la 30 noiembrie 2007, 18 decembrie 2007, 14 martie 2008, 16 mai 2008 şi 11 iulie 2008.

Mihai Ruşeţel a înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) brevetul pentru motorul care funcţionează cu apă încă din anul 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici