Japonezii au lansat motocicleta care funcţionează cu un carburant gratuit. Ce foloseşte în loc de benzină

Un fabricant de vehicule din Japonia a prezentat, miercuri, un model revoluţionar de motocicletă pe trei roţi care funcţionează cu un carburant gratuit şi inepuizabil.

4993 afișări
Imaginea articolului Japonezii au lansat motocicleta care funcţionează cu un carburant gratuit. Ce foloseşte în loc de benzină

Motocicletă care funcţionează cu carburant pe bază de excremente, lansată în Japonia (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Vehiculul a fost prezentat de constructorul de maşini Toto miercuri, într-o suburbie a oraşului Tokyo, şi funcţionează cu un carburant gratuit şi inepuizabil, excrementele animale.

"Biogazul utilizat de acest vehicul provine din dejecţii animale şi din instalaţii de epurare", a spus Kenji Fujita, purtător de cuvânt al companiei, care a mai lansat pe piaţă toaletele încălzite.

Compania Toto a înlocuit tradiţionala şa a motocicletei cu un veritabil scaun de toaletă. În spatele vehiculului este amplasat un enorm rezervor şi ca element de decor se regăseşte un rulou imens de hârtie igienică.

Potrivit companiei japoneze, această motocicletă asigură autonomie pe o distanţă de circa 300 de kilometri.

Prototipul nu va fi însă comercializat. Fujita a spus că acest tip de produs, precum şi toaletele şi duşurile cu consum redus de apă lansate de companie arată interesul pentru protejarea resurselor şi a mediului înconjurător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici