Legătura dintre Homer Simpson şi omul preistoric. Care ar fi putut fi primul cuvânt rostit de oameni?

Cercetătorii au descoperit care ar putea fi primul cuvânt rostit de oameni. Aceştia au constatat că mecanica gurii, gâtului şi a corzilor vocale a strămoşilor noştri le-ar fi permis acestora să vorbească.

822 afișări
Imaginea articolului Legătura dintre Homer Simpson şi omul preistoric. Care ar fi putut fi primul cuvânt rostit de oameni?

Legătura dintre Homer Simpson şi omul preistoric. Care ar fi putut fi primul cuvânt rostit de oameni?

Cercetătorii au descoperit că vocalele ar fi sunat precum "u", iar "d" se asociază perfect cu "u", scrie dailymail.co.uk.

Expresia modernă a lui Homer Simpson "D'uh" poate avea legături preistorice, fiind alcătuită din asocierea "d-u", afirmă doctorul Bart de Boer, expert în evoluţia vorbirii.

"Dacă ne gândim la modul în care trăiau, vânând mamuţi, rinoceri şi alte animale uriaşe şi periculoase, nu cred că ar fi putut face asta fără să aibă un sistem bun de comunicare", spune expertul.

Bart de Boer spune că este posibil ca vorbirea de bază să fi apărut în urmă cu un milion de ani, iar "Duh" şi "Buh" putând fi considerate primele cuvinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici