Leguma miraculoasă pentru prevenirea cancerului recomandată de un oncolog

  • Doar unul din 10 americani consumă cantitatea recomandată de legume, de 2 - 4 porţii pe zi.
  • Un motiv important pentru a mânca legume frecvent este că ele pot contribui la prevenirea cancerului.
799 afișări
Imaginea articolului Leguma miraculoasă pentru prevenirea cancerului recomandată de un oncolog

Leguma miraculoasă pentru prevenirea cancerului recomandată de un oncolog

Dr. Anaum Maqsood, MD, specialist în oncologie medicală gastrointestinală şi oncologie hematologică la Houston Methodist, spune că unul dintre motive pentru care legumele pot preveni cancerul este faptul că sunt bogate în antioxidanţi.

Studiile ştiinţifice arată că antioxidanţii joacă un rol important în sănătatea sistemului imunitar, ajutând inclusiv la protejarea împotriva inflamaţiei cronice (care poate duce la anumite tipuri de cancer şi alte boli).

Dr. Donald Barry Boyd, MD, MS, oncolog medical la Yale Cancer Center, spune că un alt motiv pentru care o dietă bogată în legume este legată de reducerea riscului de cancer este că acestea sunt o sursă bună de fibre.

Toate legumele au antioxidanţi şi fibre şi pot ajuta la reducerea riscului de cancer atunci când sunt consumate în mod regulat. Dar, pentru un randament nutriţional mai important, Dr. Maqsood optează pentru legumele crucifere.

„Îmi place să mănânc broccoli şi dovlecei, precum şi kale, salată verde şi spanac în salatele mele şi morcovi, castraveţi şi ţelină”, explică medicul.

Legumele crucifere conţin substanţe fitochimice care s-au dovedit în mai multe studii că încetinesc creşterea tumorilor. Pe lângă faptul că sunt un aliment puternic în prevenirea cancerului, acestea sunt, de asemenea, uşor de încorporat în orice masă a zilei sau gustare.

O altă legumă pe care Dr. Landau spune că o mănâncă în mod regulat sunt cartofii dulci. „Sunt relativ uşor de curăţat şi de preparat, iar atunci când sunt pregătiţi corect, pot fi la fel de delicioşi ca şi cartofii prăjiţi tradiţionali”.

Pe lângă faptul că este un aliment bun pentru prevenirea cancerului, consumul regulat de cartofi dulci este bun şi pentru inimă, ochi şi creier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici