Limitele creierului nostru nu ne permit să înţelegem tainele Universului

Limitele creierului uman ne vor stopa mereu din descifrarea marilor mistele ale Universului, este afirmaţia şoc a unuia dintre cei mai reputaţi astronomi britanici, preşedintele Societăţii Regale, lordul Rees.

122 afișări
Imaginea articolului Limitele creierului nostru nu ne permit să înţelegem tainele Universului

Limitele creierului nostru nu ne permit să înţelegem tainele Universului (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Acesta susţine că singurul motiv pentru care Big Bang-ul şi existenta universurilor paralele rămân nişte necunoscute este tocmai limita gândirii umane. "Asa cum un peşte înoată în apă fără a fi conştient de ceea ce se întamplă cu mediul în care trăieşte, aşa şi microstructura spaţiului este mult prea complexă pentru ca noi, oamenii, să o înţelegem", a declarat lordul Rees pentru presa britanică.

Citeşte mai multe despre limitele creierului uman pe www.descopera.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici