Măştile folosite în pandemie nu au provocat nicio schimbare în rata de răspândire a Covid-ului - studiu

Purtarea măştilor nu a avut niciun impact asupra controlului Covid în spitale, sugerează un studiu.

2360 afișări
Imaginea articolului Măştile folosite în pandemie nu au provocat nicio schimbare în rata de răspândire a Covid-ului - studiu

Măştile folosite în pandemie nu au provocat nicio schimbare în rata de răspândire a Covid-ului, spune un studiu

Sondajele efectuate la un site au arătat că renunţarea la purtarea măştilor obligatorii pentru faţă la mijlocul anului trecut nu a afectat răspândirea virală.

Dr. Aodhan Breathnach, coautor al studiului, a declarat: „Multe spitale au continuat să folosească măşti la costuri de mediu şi financiare semnificative şi în ciuda barierei substanţiale în calea comunicării.”

„Sperăm că aceste dovezi empirice pot ajuta la elaborarea unei politici raţionale şi proporţionale.”, scrie Mirror
 
Studiul a fost realizat la Spitalul St George, South West London.
 
Ratele de infectare au fost comparate din decembrie 2021 până în iunie 2022, când măştile erau obligatorii pentru toţi pacienţii şi pentru tot personalul, şi din iunie până în septembrie 2022, când s-au relaxat măsurile. 
 
Odată ce au fost luate în considerare nivelurile de transmitere din mediul exterior, nu a existat nicio modificare a ratei de răspândire Covid în secţii.
 
Milioane de măşti albastre de bază au fost folosite de spitale pe măsură ce pandemia a început. Multe unităţi folosesc încă sute de mii pe an.
 
În apogeul crizei, medicii au cerut măşti de calitate superioară, dar Guvernul nu a putut să le procure în cantităţi mari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici