Mecanismul de activare/dezactivare a sistemului imunitar, descifrat

Mecanismul molecular de activare / dezactivare a sistemului imunitar, ce ar putea fi folosit cu succes în tratarea cancerului, artrozei, sclerozei şi a diabetului, a fost descoperit de experţii argentinieni, al căror studiu a fost publicat în revista britanică Nature Immunology.

84 afișări
Imaginea articolului Mecanismul de activare/dezactivare a sistemului imunitar, descifrat

Mecanismul de activare/dezactivare a sistemului imunitar, descifrat (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

"Am descoperit mecanismul molecular care dezactivează sistemul imunitar", a declarat Gabriel Rabinovici, şeful echipei de cercetători de la Institutul de biologie şi medicină experimentală (IBYME) din Argentina.

Această descoperire va permite dezactivarea sistemului imunitar atunci când acesta continuă să acţioneze de o manieră contraproductivă sau activarea lui atunci când acesta ignoră o tumoră pe care ar fi trebuit să o distrugă.

"Aceste rezultate ar putea deschide noi orizonturi în tratamentul diferitelor patologii imunitare", au explicat Gabriel Rabinovici şi Juan Martin Ilarregui, a cărui teză s-a aflat la originea acestui studiu.

"Rezultatele ne oferă o nouă perspectivă asupra biologiei cancerului şi ne permit pe viitor să punem în aplicare noi strategii împotriva tumorilor", au declarat experţii IBYME, organismul care depinde de Consiliul naţional al cercetărilor ştiinţifice şi tehnice (CONICET) din această ţară sud-americană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici