Medicamentul care a reuşit să trateze coronavirusul la maimuţe. Terapia Cluj: "Poate fi produs şi în România"

  • Remdesivir este produs de compania farmaceutică americană Gilead
  • Acesta este testat pentru a se observa eficienţa sa împotriva coronavirusului
  • Epidemiologii spun că testele pe maimuţe au arătat că medicamentul a oprit progresia virusului
6970 afișări
Imaginea articolului Medicamentul care a reuşit să trateze coronavirusul la maimuţe. Terapia Cluj: "Poate fi produs şi în România"

Medicamentul care a reuşit să trateze coronavirusul la maimuţe. Terapia Cluj: "Poate fi produs şi în România"

Medicamentul antiviral Remdesivir, produs de compania americană Gilead, a arătat eficienţă în oprirea progresiei coronavirusului la maimuţe, arată un studiu al National Institutes of Health (NIH).
 
Testele au implicat două grupuri de şase maimuţe din specia Rhesus Macaque, care au fost infectate deliberat cu coronavirus. Un grup a fost tratat cu Remdesivir, iar celălalt nu.
 
Primului grup i s-a administrat prima doză de medicament la 12 ore după infectare, iar apoi în fiecare zi timp de 6 zile. La doar 12 ore după prima injecţie, simptomele s-au îmbunătăţit vizibil, iar apoi starea de sănătate a maimuţelor a devenit din ce în ce mai bună.
 
La finalul testului, doar una dintre cele şase maimuţe tratate cu Remdesivir a arătat dificultăţi în a respira, în timp ce toate celelalte şase din grupul care nu a primit Remdesivir au prezentat simptome grave.
 
De asemenea, plămânii maimuţelor tratate cu acest medicament au fost mai puţin afectaţi de virus.
 
Remdesivir a fost iniţial produs de Gilead Sciences pentru a trata Ebola.
 
Testarea umană a Remdesivirului a început în februarie la University of Nebraska Medical Center, iar ulterior experţii de la University of Chicago Medicine Hospital au raportat îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor care au primit doze ale acestui medicament. Este vorba despre nu mai puţin de 113 pacienţi.
 
TERAPIA CLUJ: "ESTE UN MEDICAMENT SUB PATENT, DAR ROMÂNIA ARE CAPACITATEA DE A-L PRODUCE"
 
Dragoş Damian, directorul Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, spune că Remdesivir poate fi produs şi la noi, dacă patentul este achiziţionat.
 
"Medicamentul, din ce ştiu, este sub patent şi poate fi produs de o singură companie. Ştiu ca mai este o companie din China care a replicat produsul. În caz de nevoie, sigur îl vom putea produce şi în România. Există proceduri de urgenţă ca şi altor producători să le fie acordat dreptul de a fabrica aceste molecule aflate sub patent", a spus acesta pentru MEDIAFAX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici