Mencinicopschi recomandă băuturile care nu conţin aspartam şi sirop de porumb

Directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, recomandă amatorilor de băuturi răcoritoare să citească eticheta fiecărui produs şi să le evite pe cele care conţin aspartam şi sirop de proumb.

1131 afișări
Imaginea articolului Mencinicopschi recomandă băuturile care nu conţin aspartam şi sirop de porumb

Mencinicopschi recomandă băuturile care nu conţin aspartam şi sirop de porumb (Imagine: Shutterstock)

"Este foarte important să învăţăm să citim etichetele produselor pe care vrem să le cumpărăm. În acest sens, ar fi de preferat să nu bem băuturi care conţin sirop de porumb şi aspartam", a spus Mencinicopschi, marţi, cu prilejul prezentării unui studiu referitor la obiceiurile de consum ale românilor.

Directorul ICA a subliniat că preferă zahărul în cantitate mică, fie şi rafinat, aşa cum se găseşte în comerţ.

"Oamenii mănâncă zahăr de când este lumea. A consuma, în total, 40 de grame de zahăr pe zi nu reprezintă niciun risc", a mai spus Gheorghe Mencinicopschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici