Micul dejun sănătos: omletă simplă sau sandvici cu şuncă

Persoanele care nu sar peste prima masă a zilei prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de diabet, cogitates sau boli de inimă, susţin nutriţioniştii, potrivit Gândul.

260 afișări
Imaginea articolului Micul dejun sănătos: omletă simplă sau sandvici cu şuncă

Micul dejun sănătos: omletă simplă sau sandvici cu şuncă (Imagine: www.gandul.info)

Micul dejun este considerat principala masă a zilei. Nutriţioniştii spun că persoanele care nu sar peste această masă a zilei prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de diabet, obezitate sau boli de inimă şi nu acuză stări de anxietate şi irascibilitate.

Cu toate acestea, medicii atrag atenţia că, deşi micul dejun oferă energie organismului, masa nu trebuie să fie bogată în grăsimi şi kilocalorii. Omleta poate deveni uşor nedigerabilă pentru organism dacă la pregătirea ei, pe lângă ouă, mai adăugăm brânză sau caşcaval, salam, cârnăciori sau şuncă. Un astfel de amestec depăşeşte 1.000 de kilocalorii. Medicii spun că o astfel de omletă nu oferă corpului energie, ci, dimpotrivă, îl oboseşte.

Citeşte mai multe despre un mic dejun sănătos pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici