Migrenele ar putea fi stopate de o operaţie asupra unor muşchi din zona capului

O intervenţie chirurgicală specială, efectuată asupra unor muşchi din zona capului, ar putea fi soluţia salvatoare pentru o treime dintre persoanele care suferă de migrene, informează express.co.uk.

658 afișări
Imaginea articolului Migrenele ar putea fi stopate de o operaţie asupra unor muşchi din zona capului

Migrenele ar putea fi stopate de o operaţie asupra unor muşchi din zona capului (Imagine: Mediafax Foto)

Cercetătorii americani au descoperit că nouă din zece pacienţi care au făcut această intervenţie chirurgicală au răspuns pozitiv la tratamente după operaţie şi aproape o treime dintre aceştia au declarat că durerea a dispărut.

Operaţia a constat în îndepărtarea unor grupe de muşchi sau fascicule nervoase din zona unor "locuri problemă" din craniu.

Acest studiu, care s-a întins pe durata a cinci ani, a fost realizat de cercetătorii de la University Hospital Case Medical Centre din oraşul american Cleveland.

Totul a început în momentul în care chirurgul plastician Bahman Guyuron a descoperit faptul că pacienţii suferind de migrenă care au făcut operaţii estetice la nivelul frunţii au raportat că această problemă nu i-a mai deranjat după acea intervenţie chirurgicală.

Migrena, care afectează una din patru femei şi unul din 12 bărbaţi, este o durere de cap intensă şi istovitoare, care poate să dea o stare de greaţă şi care poate dura până la câteva zile.

În cazul multor persoane suferind de migrenă, calmantele sunt ineficiente, bolnavii fiind nevoiţi să suporte aceste dureri de cap care durează de la câteva zile la câteva săptămâni, timp de mulţi ani.

Guyuron face câteva mici incizii în jurul capului, de-a lungul muşchilor şi ţesuturilor nervoase, oprind astfel diversele semnale să ajungă la centrul durerii din creier.

Pacienţilor care sufereau de migrene frontale li s-a îndepărtat muşchiul care îi face pe oameni să se încrunte - corrugator supercilii -, iar pacienţilor care sufereau de migrene localizate în zona din spatele capului li s-a înlocuit o bucată din muşchiul care căptuşeşte nervul în cauză cu o bucată de ţesut moale.

Acelaşi chirug s-a concentrat şi asupra zonei din jurul nasului pentru a înlătura durerea resimţită de anumiţi pacienţi în spatele ochilor.

Acest medic a efectuat peste 1.000 de intervenţii chirurgicale pe 450 de persoane suferind de migrenă în ultimul deceniu.

Studiul a fost prezentat, sâmbătă, la conferinţa anuală organizată de American Society of Plastic Surgeons, în Seattle (SUA).

Migrenele afectează anual peste 30 de milioane de persoane în Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici