MISTER şi CONTROVERSĂ: Oamenii de ştiinţă nu pot EXPLICA ce au descoperit în mare. Cercetările dau naştere şi mai multor întrebări - FOTO, VIDEO

Un obiect misterios descoperit în 2011 pe fundul Mării Baltice, despre care unii spun că ar fi un OZN prăbuşit pe Terra, a generat noi controverse în rândul oamenilor de ştiinţă, după ce a fost cercetat, analizat şi filmat de o echipă de scafandri suedezi.

5156 afișări
Imaginea articolului MISTER şi CONTROVERSĂ: Oamenii de ştiinţă nu pot EXPLICA ce au descoperit în mare. Cercetările dau naştere şi mai multor întrebări - FOTO, VIDEO

MISTER şi CONTROVERSĂ: Oamenii de ştiinţă nu pot EXPLICA ce au descoperit în Marea Baltică. Cercetările au dat naştere şi mai multor întrebări (Imagine: www.expressen.se)

Obiectul misterios este acoperit cu funingine, are câteva "mici şemineuri" şi se află la capătul unei piste de aterizare ce are o lungime de circa 300 de metri, relatează dailymail.co.uk.

Obiectul neidentificat are o înălţime cuprinsă între 3 şi 4 metri, este curbat pe margini, semănând cu o ciupercă. Are un diametru de 60 de metri şi prezintă o gaură ovală deasupra, care duce în interior. Acea gaură este înconjurată de o formaţiune stâncoasă pe care savanţii nu pot să şi-o explice. Rocile sunt acoperite cu o substanţă care seamănă cu cenuşa, iar acest detaliu i-a uluit pe experţi.

Scepticii se aşteptau ca misiunea scafandrilor suedezi să infirme teoriile despre natura extraterestră a obiectului de pe fundul Mării Baltice. Însă, expediţia suedeză care a cercetat obiectul a revenit la suprafaţă cu mai multe întrebări decât răspunsuri - şi fără nicio soluţie pentru misterul care înconjoară originea obiectului.

Scafandrii suedezi spun că obiectul seamănă cu celebra navă Millenium Falcon din filmele francizei "Războiul stelelor".

"La început, am crezut că era doar piatră, dar acolo este altceva", a spus scafandrul Peter Lindberg într-o declaraţie de presă. În centrul obiectului, care are un diametru de 60 de metri, se află "o gaură ovală care duce în interiorul său, prin partea de sus", a explicat Lindberg.

Înconjurând acea gaură, scafandrii au descoperit o formaţiune de roci bizare. Ei spun că acele roci seamănă cu "mici şemineuri", iar "pietrele sunt acoperite cu ceva care se aseamănă cu cenuşa".

"Întrucât nu a fost raportată niciodată vreo activitate vulcanică în Marea Baltică, lucrurile sunt şi mai ciudate", spune Lindberg.

O scurtă înregistrare video ce prezintă scufundarea scafandrilor a fost postată pe site-ul publicaţiei suedeze Expressen. Coordonatele exacte ale zonei în care se află obiectul misterios nu au fost date publicităţii, dar specialiştii suedezi au confirmat faptul că acesta se află în Golful Botnia din Marea Baltică, între Finlanda şi Suedia.

Cenuşa găsită pe acel obiect reprezintă un motiv de uimire şi pentru Stefan Hogeborn, colegul lui Lindberg din echipa Ocean X, care a efectuat această misiune de explorare.

"În timpul carierei mele de 20 de ani de scafandru profesionist, ce include peste 6.000 de scufundări marine, nu am văzut niciodată aşa ceva. Pietrele obişnuite nu ard", a spus Hogeborn. "Nu pot să explic ceea ce am văzut, am coborât acolo pentru a găsi răspunsuri, dar ne-am întors la suprafaţă cu şi mai multe întrebări", a adăugat el.

Fotografiile realizate cu sonarul expediţiei Ocean X arată faptul că obiectul este un cilindru masiv cu diametrul de 60 de metri şi o coadă lungă de 400 de metri, aflat pe fundul Mării Baltice. Un obiect similar în formă de disc se află la o distanţă de 200 de metri. Ele se află la capătul unei "piste de aterizare" de circa 300 de metri, pe fundul mării.

Obiectul misterios a fost descoperit în iunie 2011, dar echipa Ocean X a avut nevoie de aproape un an pentru a strânge fondurile necesare pentru această expediţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici