Misterul Manuscriselor de la Marea Moartă, rezolvat?

Recenta decodificare a unui text de pe un pocal vechi de peste 2000 de ani, excavarea unor tuneluri antice în Ierusalim şi alte indicii arheologice ar putea ajuta la rezolvarea unuia dintre cele mai mari mistere biblice.

498 afișări
Imaginea articolului Misterul Manuscriselor de la Marea Moartă, rezolvat?

Misterul Manuscriselor de la Marea Moartă, rezolvat? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noi indicii arheologice arată că Manuscrisele de la Marea Moartă, care includ unele dintre cele mai vechi texte biblice cunoscute, ar reprezenta vestigii textuale ascunse în timpul războaielor şi ar putea fi chiar parte din "marea comoară din Templul din Ierusalim", unde era păstrat Chivotul legământului, menţionat în Biblie că ar conţine tăbliţele de lut pe care sunt scrise cele 10 porunci.

Manuscrisele de la Marea Moartă au fost descoperite cu peste 60 de ani în urmă, în peşterile din apropierea oraşului antic Qumran, din Israel. S-a stabilit că pergamentele au fost scrise de membrii unei secte evreieşti numită Essenes, care a ocupat Qumranul între secolele I î.Hr. şi I d.Hr.

Citeşte mai multe despre manuscrisele de la Marea Moartă pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici