Moment istoric pe Marte. Roverul Perseverance l-a fotografiat pe elicopterul Ingenuity

Roverul Perseverance l-a surprins recent pe elicopterul Ingenuity în timp ce stătea deasupra unei dune de nisip.

1385 afișări
Imaginea articolului Moment istoric pe Marte. Roverul Perseverance l-a fotografiat pe elicopterul Ingenuity

Sursa Foto - NASA

„Ghici pe cine l-am văzut odihnindu-se pe o dună de nisip între zboruri. Îţi vine să crezi că Ingenuity se pregăteşte pentru zborul #39?”, a afirmat echipa din spatele roverului Perseverance pe Twitter. 

 

Robotul cu şase roţi colectează şi depozitează zeci de mostre pentru o viitoare întoarcere pe Pământ. În ultimele câteva săptămâni, Perseverance a păstrat unele dintre tuburile sale de probă într-un „depozit” săpat într-un petec din craterul Jezero. 

Mostrele vor fi preluate de o navetă spaţială europeană şi vor fi transportate pe Terra în anul 2033, transmite Space.

Elicopterul Ingenuity îşi îndeplineşte rolul de cercetător în misiunile de recunoaştere pentru Perseverance, ajutând  roverul să aleagă cele mai bune rute pe craterul Jezero şi să identifice aflorimente promiţătoare pentru un studiu aprofundat.

Ingenuity şi-a efectuat cel de-al 39-lea zbor marţian miercuri, acoperind o suprafaţă de 140 de metri în decurs de aproape 79 de secunde. Până în prezent, elicopterul a zburat 7.830 metri pe Marte şi a rămas în aer mai mult de 64 de minute, conform jurnalului de zbor al misiunii. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici