Morfina ar putea favoriza răspândirea cancerului în organism

Morfina, un medicament folosit de obicei pentru a alina durerea la pacienţii diagnosticaţi cu cancer, ar putea favoriza extinderea bolii în organism, potrivit rezultatelor unor teste efectuate în laborator, în SUA, relatează bbc.co.uk.

155 afișări
Imaginea articolului Morfina ar putea favoriza răspândirea cancerului în organism

Morfina ar putea favoriza răspândirea cancerului în organism

Morfina, care este un opioid, este prescrisă frecvent pacienţilor diagnosticaţi cu cancer pentru a alina durerile provocate de tumori sau de o operaţie.

Potrivit cercetătorilor americani, analgezicul favorizează, totodată, dezvoltarea a noi vase sangvine, care asigură circulaţia oxigenului şi nutrienţilor, dar şi răspândirea tumorii. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare înainte de a fi modificat tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu cancer, potrivit Cancer Research UK.

Cercetătorii americani au prezentat studiul la o întrunire a American Association for Cancer Research la Boston (SUA). Ei au spus şi că ar fi găsit un medicament care combate efectul nociv al morfinei, fără a afecta însă proprietăţile analgezice ale acesteia.

Metilnaltrexona (bromura de metilnaltrexonă), un medicament menit să elimine unul dintre efectele adverse ale analgezicelor resimţite de bolnavii de cancer, a primit aprobarea de a fi comercializat în SUA de la United States Food and Drug Administration (FDA), pe 24 aprilie 2008. El este utilizat pentru tratarea afecţiunilor intestinale apărute ca urmare a folosirii opioidelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici