Naveta spaţială Discovery, lansată către ISS pe 12 februarie

Naveta Discovery va fi lansată către Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pe 12 februarie, de la centrul spaţial din Cape Canaveral, Florida, marcând debutul ultimului an de misiuni pentru navetele spaţiale americane, care vor fi retrase din exploatare în 2010.

56 afișări
Imaginea articolului Naveta spaţială Discovery, lansată către ISS pe 12 februarie

Naveta spaţială Discovery, lansată către ISS pe 12 februarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru anul 2009 sunt programate cinci misiuni pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), alături de o alta pentru operaţiuni de întreţinere a telescopului spaţial Hubble.

Construcţia ISS, un proiect comun al 16 state, ce a costat aproximativ 100 de miliarde de dolari, este aproape finalizată, la un deceniu după debutul lucrărilor.

Naveta Discovery şi un echipaj compus din şapte astronauţi vor transporta şi instala la bordul ISS panouri solare şi radiatoare de ultimă generaţie construite de Statele Unite, care vor asigura complexului orbital energia de care are nevoie.

Panourile solare vor fi instalate pe un braţ de aluminiu cu o lungime de 14 metri şi o greutate de 14 tone, care va completa scheletul exterior al staţiei orbitale.

Echipajul misiunii îl include şi pe japonezul Koichi Wakata, care va deveni, astfel, primul reprezentant al ţării sale trimis în misiune de lungă durată pe ISS. Wakata o înlocuieşte pe Sandra Mangus, unul dintre inginerii aflaţi la bordul ISS de la jumătatea lunii noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici