Noul Antipa - cel mai modern muzeu din România în 2011

"Antipa" devenise în ultimele decenii un loc comun, pentru a desemna ideea de vechitură, iar muzeul de ştiinţe ale naturii ce poartă respectivul nume ajunsese nefrecventabil, părând condamnat definitiv la desuetudine. Piesele amalgamate şi prezentate plictisitor, lipsa unei comunicări cu publicul, spaţiile aglomerate au făcut ca un muzeu valoros şi interesant în sine să fie desconsiderat, deşi, în momentul în care a fost gândit de Grigore Antipa, la începutul secolului al XX-lea, era unul dintre cele mai moderne muzee de acest gen din Europa.

509 afișări
Imaginea articolului Noul Antipa - cel mai modern muzeu din România în 2011

Noul Antipa - cel mai modern muzeu din România în 2011 (Imagine: Gândul)

De doi ani clădirea ce-l adăposteşte s-a închis însă, suferind modificări radicale de concepţie, care au costat aproape 13 milioane de euro, sumă alocată de Ministerul Culturii. Directoarea adjunctă a Muzeului Antipa, Ioana Matache, ne-a asigurat că lucrările de modernizare au fost efectuate în proporţie de 85% şi a promis că la începutul lui 2011 vizitatorii vor avea din nou acces în muzeu, unde vor fi întâmpinaţi, pe lângă obişnuitele animale, insecte, schelete sau roci, şi de facilităţi tehnologice de ultimă oră.

Citeşte mai multe despre noul muzeu Antipa pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici