O alimentaţie bogată în peşte reduce riscul apariţiei eczemelor la bebeluşi

Bebeluşii care beneficiază de o alimentaţie bogată în peşte sunt mai puţin predispuşi riscurilor de a dezvolta eczeme şi alte afecţiuni ale pielii, conform unui studiu preluat de Daily Mail.

38 afișări
Imaginea articolului O alimentaţie bogată în peşte reduce riscul apariţiei eczemelor la bebeluşi

O alimentaţie bogată în peşte reduce riscul apariţiei eczemelor la bebeluşi

Eczemele afectează şapte milioane de copii din Marea Britanie, unul din zece suferind de această afecţiune a epidermei, provocată de un sistem imunitar hiperactiv.

Cercetătorii consideră că introducerea peştelui în dieta copiilor înainte de vârsta de nouă luni reduce cu 25% riscul dezvoltării unor afecţiuni ale epidermei.

Coordonatorul studiului, doctorul Bernt Alm, de la Universitatea din Gothenburg, a spus că este dificil de precizat care este substanţa din peşte benefică în prevenirea eczemelor, avansând ipoteza că responsabili pentru acest fenomen ar fi acizii graşi omega 3.

Deasemenea, cercetătorii au descoperit că incidenţa eczemelor este mai mică în rândul copiilor care au o pasăre ca animal de companie, aceştia fiind, se pare, mai imuni la toxine.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici