O alternativă la endoscopie a fost dezvoltată de cercetătorii de la Cambridge

  • Cytosponge, un nou test care poate depista primele semne ale cancerului esofagian
  • Procedura implică înghiţirea unei pilule de tip burete
  • 10% dintre români suferă de arsuri gastrice
2594 afișări
Imaginea articolului O alternativă la endoscopie a fost dezvoltată de cercetătorii de la Cambridge

Sursa: Daily Mail

Dacă ai avut arsuri gastrice măcar o dată, ştii ce disconfort îţi creează. Uneori, nu sunt doar pentru că ai mâncat alimente acide. 10% dintre români suferă de arsuri gastrice. Cytosponge este un nou test dezvoltat de cercetătorii de la Cambridge.

Este o alternativă a endoscopiei şi poate depista primele semnele ale cancerului esofagian, precum şi sindromul Barrett, care apare la persoanele care suferă de mult timp de reflux gastric. Procedura implică înghiţirea unei pilule care conţine un material similar unui burete, ataşată unei bucăţi de fir, care odată ajunsă în stomac, se dizolvă şi buretele se extinde în interior.

Când este scos, îndeparteaza uşor celulele de pe linia esofagului. Celulele sunt apoi testate pentru schimbări pre-canceroase. Procedura poate fi făcută de medicii de familie şi de asistenţii medicali.

Guvernul Scoţiei a contribuit cu 500 de milioane de lire la lansarea testului, iar Spitalul Addenbrooke a introdus recent în uz Cytosponge, pentru a ajuta la identificarea pacienţilor suspecţi de cancer, care au nevoie de teste suplimentare urgent.

Testul nostru este deja pilot în întreaga ţară, aşa că sperăm că mai mulţi oameni din Marea Britanie ar putea beneficia de acesta.” a spus Rebecca Fitzgerald, o profesoară care a participat la dezvoltarea testului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici