O nouă pastilă împotriva cancerului renal prelungeşte viaţa pacienţilor cu doi ani

O nouă pastilă împotriva cancerului renal poate să prelungească speranţa de viaţă a pacienţilor care suferă de această maladie, într-o formă avansată, cu peste doi ani, potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Oncology, informează dailymail.co.uk.

144 afișări
Imaginea articolului O nouă pastilă împotriva cancerului renal prelungeşte viaţa pacienţilor cu doi ani

O nouă pastilă împotriva cancerului renal prelungeşte viaţa pacienţilor cu doi ani (Imagine: Mediafax Foto)

Noul medicament, intitulat Sunitinib, care a fost distribuit în întregul sistem medical din Marea Britanie începând din 2009, este mult mai eficient împotriva cancerului decât tratamentele tradiţionale.

În Marea Britanie, sunt diagnosticate anual peste 7.000 de persoane suferind de cancer renal, iar această maladie cauzează aproximativ 3.600 de decese în fiecare an.

Până de curând, tratamentul de care dispunea sistemul naţional de sănătate britanic împotriva generalizării cancerului renal, denumită metastază, a constat în principal în injecţii cu interferon-alfa.

Aceste injecţii au însă efecte secundare destul de grave: oboseală, stare de greaţă şi multiplicarea infecţiilor în organism.

Cercetătorii britanici au comparat speranţa de viaţă a pacienţilor care au primit medicamentul Sunitinib, produs de compania Sutent, cu cea a pacienţilor care au primit injecţii cu interferon-alfa.

Speranţa de viaţă a pacienţilor care au primit Sunitib şi care nu au luat niciun alt medicament după aceea a fost de 28,1 luni, comparativ cu 14,1 luni pentru pacienţii care au primit injecţii cu interferon-alfa.

Studiul a fost realizat de cercetătorii britanici de la South Wales Cancer Institute din Swansea, Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici