O peşteră închisă timp de 30 de ani ar putea aduce noi date despre civilizaţiile precolumbiene

Arheologii au deschis o peşteră de sub o piramidă din complexul de la Teotihuacan, din Mexic, ce a fost închisă timp de 30 de ani, pentru a căuta indicii despre prăbuşirea misterioasă a unuia dintre cele mai mari oraşe ale civilizaţiilor precolumbiene.

21 afișări
Imaginea articolului O peşteră închisă timp de 30 de ani ar putea aduce noi date despre civilizaţiile precolumbiene

O peşteră închisă timp de 30 de ani ar putea dezvălui date noi despre civilizaţia aztecă

Piramidele din piatră de la Teotihuacan, atracţie turistică aflată la o oră distanţă de Mexico City, au fost descoperite de azteci în anul 1500 d.Cr., cu puţin timp înainte de sosirea exploratorilor spanioli în Mexic.

Până în prezent au fost descoperite puţine detalii despre civilizaţia care a construit imensul oraş, cu o arhitectură ceremonială şi temple geometrice, incendiat şi abandonat în anul 700 d.Cr.

Arheologii au redeschis un sistem de peşteri, care se află la o adâncime de şase metri sub Piramida Soarelui şi care se continuă cu un tunel cu o lungime de 90 de metri şi o înălţime de aproximativ doi metri.

Cercetătorii spun că noile excavaţii începute în această lună ar putea oferi indicii despre ritualurile sacre ale oamenilor care au locuit oraşul, ulterior numit "Locul în care bărbaţii devin zei", despre care aztecii credeau că este divin.

"Credem că peştera avea un scop ritualic. Ofrande erau plasate la capătul tunelului. Vrem să aflăm de ce şi când au închis peştera oamenii de la Teotihuacan", a declarat arheologul mexican Alejandro Sarabia.

El a mai spus că tunelul a fost descoperit la începutul anilor '70, fiind închis la puţin timp după, aproape toate informaţiile despre această descoperire fiind pierdute odată cu moartea arheologilor care au participat la lucrări.

Potrivit arheologilor, Teotihuacan este unul din cele mai vechi complexuri arheologice. În perioada sa de maximă prosperitate era populat de aproape 200.000 de oameni, rivalizând ca mărime cu Roma antică.

În prezent, este înconjurat de cartiere sărăcăcioase. Cu toate acestea, mii de turişti vizitează anual piramida uriaşă din piatră, înaltă de 65 de metri, pentru a celebra echinocţiul de primăvară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici