O sferă metalică cu diametrul de 35 de centimetri s-a prăbuşit în Namibia

O sferă metalică având diametrul de 35 de centimetri a căzut din cer în luna noiembrie în Namibia, dar cazul a fost făcut public miercuri, autorităţile apreciind că ar putea fi vorba de fragmente ale unei nave spaţiale.

2814 afișări
Imaginea articolului O sferă metalică cu diametrul de 35 de centimetri s-a prăbuşit în Namibia

O sferă metalică având diametrul de 35 de centimetri s-a prăbuşit în Namibia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sfera este goală în interior şi este fabricată dintr-un aliaj metalic cunoscut de oameni, conform directorului unui institut din Namibia, Paul Ludik. Sfera metalică a fost găsită în apropierea unui sat din nordul acestei ţări.

"Localnicii au auzit mai multe explozii în apropiere, iar după cinci zile au găsit acest obiect metalic", a precizat Ludik.

Sfera are diametrul de 35 de centimetri şi cântăreşte şase kilograme. La locul impactului cu solul este un crater cu diametrul de 3,8 metri şi adâncimea de 33 de centimetri.

Autorităţile namibiene au semnalat incidentul agenţiilor spaţiale americană şi europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici