O specie de păianjen a primit numele naturalistului britanic David Attenborough

O nouă specie de păianjen a primit numele celebrului naturalist britanic David Attenborough. Prethopalpus attenboroughi este un păianjen minuscul, al cărui corp are o lungime ce depăşeşte cu puţin un milimetru şi care a fost descoperit pe Insula Horn din largul provinciei australiene Queensland.

216 afișări
Imaginea articolului O specie de păianjen a primit numele naturalistului britanic David Attenborough

O specie de păianjen a primit numele naturalistului britanic David Attenborough (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Veteranul jurnalist britanic a declarat: "Atribuirea numelui tău unei specii reprezintă cel mai mare compliment pe care l-ai putea primi din partea comunităţii oamenilor de ştiinţă. Vă mulţumesc foarte mult pentru această onoare", potrivit femalefirst.co.uk.

Numele naturalistului britanic a fost atribuit în trecut unei specii de peşti, unei plante şi unui copac.

David Attenborough, în vârstă de 86 de ani, a fost director de programe la postul de televiziune BBC între anii 1960 - 1970.

El este celebru în toată lumea pentru documentarele sale de popularizare a ştiinţei, precum "Planeta Pământ".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici