Oamenii căsătoriţi au o rată de supravieţuire mai mare în cazul cancerului

Oamenii căsătoriţi au o rată de supravieţuire mai mare în cazul în care se îmbolnăvesc de cancer, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Indiana University (SUA), publicat în revista Cancer şi citat de BBC News online.

37 afișări
Imaginea articolului Oamenii căsătoriţi au o rată de supravieţuire mai mare în cazul cancerului

Oamenii căsătoriţi au o rată de supravieţuire mai mare în cazul cancerului (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit rezultatelor acestui studiu, persoanele care trăiesc în cuplu prezintă 63% şanse de a supravieţui minimum cinci ani de la declanşarea maladiei, în timp ce în cazul persoanelor care trăiesc singure şansele de supravieţuire sunt doar de 45%.

Conform echipei de cercetători, despărţirea afectează negativ rata de supravieţuire a unui bolnav de cancer.

Astfel, experţii sugerează că dragostea şi sprijinul partenerului de viaţă este un factor important în lupta împotriva bolii.

Pentru acest studiu, ceorcetătorii americani au analizat datele oferite de peste 3,8 milioane de oameni diagnosticaţi cu cancer în perioada 1973 - 2004. De asemenea, aceştia au analizat ratele de supravieţuire, pe o periadă cuprinsă între 5 şi 10 ani, pentru pacienţii căsătoriţi, văduvi, divorţaţi şi celibatari, dar şi în rândul celor care au trecut printr-o despărţire după diagnosticarea maladiei.

"Pacienţii care trec printr-o despărţire la momentul diagnosticului pot reprezenta o populaţie vulnerabilă, pentru care intervenţia (medicului, n.r.) este prioritară. Identificarea stresului legat de relaţia sentimentală în timpul diagnosticării bolii poate duce la o intervenţie rapidă, care influenţează pozitiv rata de supravieţuire", spune profesorul Gwen Sprehn, coordonator al studiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici