Obama dă liber cercetării în domeniul celulelor suşă

Barack Obama va ridica interdicţia impusă în urmă cu opt ani asupra cercetării în domeniul celulelor suşă embrionare de predecesorul său, George W. Bush.

21 afișări
Imaginea articolului Obama dă liber cercetării în domeniul celulelor suşă

Obama dă liber cercetării în domeniul celulelor suşă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Informaţia a fost furnizată de consilierul preşedintelui Obama, David Axelrod, în cadrul unei emisiuni difuzate de Fox News.

În 2001, Bush a limitat fondurile federale destinate cercetărilor asupra liniilor de celule suşă embrionare care erau deja colectate. Măsura a fost interpretată ca un gest de a obţine simpatia susţinătorilor săi conservatori, creştini, care considerau cercetările asupra celulelor suşă ca o formă de distrugere a unor potenţiale vieţi (pentru că celulele sunt extrase din embrioni umani).

Celulele suşă embrionare sunt celule de bază care se pot dezvolta în organism în orice tip de celulă sau ţesut.

Cercetătorii consideră că studiile în acest domeniu ar putea sta la baza unor formule de tratament pentru afecţiuni cronice, grave, precum diabetul, Parkinson şi maladiile cardiace.

Preşedintele Barack Obama s-a angajat să ridice interdicţia impusă de Bush şi chiar să susţină cercetările în acest domeniu, în timpul campaniei sale electorale. În cadrul discursului de inaugurare, preşedintele SUA a promis să redea ştiinţei şi cercetării rolul cuvenit.

Departamentul pentru reglementarea medicamentelor şi alimentelor (Food and Drug Administration) din Statele Unite a anunţat că în curând se vor face primele teste în cadrul cărora se va încerca tratarea pacienţilor cu afecţiuni ale coloanei vertebrale. Celulele suşă vor fi folosite pentru a regenera nervii spinali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici