Obiceiuri proaste care îmbătrânesc pielea prematur

O piele sănătoasă şi impecabilă este visul oricărei femei, care însă nu poate fi realizat fără anumite sacrificii şi cu o grijă deosebită la anumiţi factori care provoacă îmbătrânirea prematură, de la expunerea la soare la fumat şi stres.

3433 afișări
Imaginea articolului Obiceiuri proaste care îmbătrânesc pielea prematur

Obiceiuri proaste care îmbătrânesc pielea prematur (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Expunerea la soare

Ultravioletele sunt responsabile pentru 80% din efectele îmbătrânirii premature, informează becomegorgeous.com.

Razele ultraviolete nu doar colorează frumos suprafaţa pielii, ci şi pătrund în interior, deteriorând stratul de colagen şi dezhidratând pielea. Este esenţial să fie înţeleasă importanţa aplicării produselor de protecţie solară pentru a preveni apariţia ridurilor, pistruilor, petelor şi chiar a cancerului de piele. Crema cu ecran de protecţie solară trebuie aplicată în cantităţi generoase, cu 30 de minute înainte de expunerea la soare, care trebuie însă să fie evitată între orele 10.00 şi 16.00.

Fumatul

Se ştie deja că fumatul duce la apariţia prematură a ridurilor şi nu doar pe faţă, ci şi pe corp. Semnele îmbătrânirii cauzate de fumat nu vor fi vizibile imediat, dar, după vreo 10 ani în care practici acest obicei, consecinţele vor fi din păcate ireversibile. În primul rând, fumatul îngustează vasele de sânge din straturile de la suprafaţa pielii, care primeşte astfel mai puţini nutrienţi esenţiali, ca vitamina A şi oxigenul. Mai mult, fumatul alterează colagenul şi elastina, substanţe care dau rezistenţă şi elasticitate pielii.

Dieta nesănătoasă şi dulciurile

În mod normal, pielea reflectă starea de sănătate a întregului corp. Diferite studii au arătat că o alimentaţie bogată în vitamine, minerale şi antioxidanţi este extrem de benefică şi chiar are efect asupra aspectului pielii. Consumaţi fructe şi legume, cereale integrale, proteine slabe şi, nu în ultimul rând, acizi graşi din peşte. Încercaţi să evitaţi mâncărurile nesănătoase, grăsimile, sarea şi zahărul în exces. O dietă bogată în dulciuri afectează producţia de colagen şi elastină.

Îngrijirea incorectă a pielii

Este foarte important să determinaţi ce tip de piele aveţi şi să alegeţi produsele de îngrijire corespunzătoare. Curăţarea şi hidratarea în fiecare zi, dar şi exfolierea şi aplicarea unei măşti o dată pe săptămână sunt esenţiale.

Stresul

Gestionarea stresului este, de asemenea, esenţială în combaterea îmbătrânirii premature. Stresul sporeşte riscul de boli de piele şi de îmbătrânire prematură, pentru că afectează producţia de sebum. Pe termen lung, stresul duce la apariţia ridurilor la o vârstă relativ timpurie. Anxietatea, depresia şi lipsa somnului pot cauza, de asemenea probleme ale pielii. Relaxaţi-vă şi încercaţi să faceţi lucrurile care vă plac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici