- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (25.01.2022, 08:29)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Omicron supravieţuieşte mai mult pe plastic şi pe piele decât variantele anterioare - studii
- Varianta Omicron a coronavirusului poate supravieţui mai mult decât versiunile anterioare pe suprafeţe de plastic şi pe pielea umană, au constatat cercetătorii japonezi în cadrul unor teste de laborator.
- De asemenea, cercetătorii au descoperit că secreţiile nazale sunt mult mai eficiente pentru depistarea virusului, în cazul testelor rapide.
1775 afișări

Omicron supravieţuieşte mai mult pe plastic şi pe piele decât variantele anterioare - studii
„Stabilitatea sa ridicată în mediu" - capacitatea de a rămâne infecţioasă - ar fi putut ajuta Omicron să înlocuiască Delta ca variantă dominantă şi să se răspândească rapid, au spus aceştia. Pe suprafeţele de plastic, timpii medii de supravieţuire a tulpinii originale şi a variantelor Alpha, Beta, Gamma şi Delta au fost de 56 de ore, 191,3 ore, 156,6 ore, 59,3 ore şi, respectiv, 114,0 ore. În comparaţie cu 193,5 ore pentru Omicron, cercetătorii au raportat pe bioRxiv înainte de a fi revizuite de colegi, potrivit Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul medical care a depistat primele cazuri de variola maimuței în Spania susține că au fost transmise pe cale sexuală
-
HOROSCOP 21 mai. Soarele intră în Gemeni. Zodiile trebuie să facă mai multe lucruri deodată
-
Femeie dezbrăcată pe covorul roşu de la Cannes. A protestat împotriva violului în Ucraina
-
Dispariţia misterioasă: şeful cele mai mari companii germane de armament, un deţinător de secrete, a fost găsit beat după 4 zile
Pe probe de piele de la cadavre, timpul mediu de supravieţuire a virusului a fost de 8,6 ore pentru versiunea originală, 19,6 ore pentru Alpha, 19,1 ore pentru Beta, 11,0 ore Gamma, 16,8 ore pentru Delta şi 21,1 ore pentru Omicron.
Pe piele, toate variantele au fost complet inactivate după 15 secunde de expunere la dezinfectanţi pentru mâini pe bază de alcool. „Prin urmare, este recomandat ca practicile actuale de control al infecţiilor (igiena mâinilor) să utilizeze dezinfectanţi... aşa cum propune Organizaţia Mondială a Sănătăţii", concluzionează cercetătorii.
Tamponarea nasului, cea mai eficientă pentru testele rapide antigen
Utilizatorii testelor rapide de antigen pentru detectarea COVID-19 ar trebui să tamponeze nările conform indicaţiilor producătorului şi să nu tamponeze în schimb gâtul, arată o nouă cercetare.
Tamponarea nazală "a detectat peste 95% dintre persoanele cu cele mai ridicate niveluri de virus, care sunt cel mai probabil contagioase", a declarat Dr. Diane Havlir de la Universitatea din California, San Francisco. Tampoanele din gât au detectat cu aproape 40% mai puţine cazuri decât tampoanele din nas, au raportat cercetătorii.
Un studiu separat din Spania, postat, de asemenea, pe medRxiv, a constatat că tamponarea părţii interioare a obrazului este, de asemenea, mult mai puţin fiabilă decât tamponarea nărilor pentru detectarea virusului.



Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe