Omul de zăpadă din spaţiu. Imagini uimitoare ale asteroidului Vesta - VIDEO

Primele imagini de aproape ale asteroidului Vesta au fost făcute publice de NASA, iar o zonă de cratere a asteroidului a fost numită de cercetători "Omul de zăpadă".

6020 afișări
Imaginea articolului Omul de zăpadă din spaţiu. Imagini uimitoare ale asteroidului Vesta - VIDEO

Omul de zăpadă din spaţiu. Imagini uimitoare ale asteroidului Vesta

Imaginile arată că în emisfera nordică a asteroidului sunt numeroase cratere, în timp ce suprafaţa emisferei sudice este mai netedă, iar la ecuatorul asteroidului se găsesc şanţuri adânci, scrie dailymail.co.uk.

"Putem vedea o suprafaţă chiar variată", spune coordonatorul ştiinţific al misiunii, Christopher Russell, de la Universitatea din California, Los Angeles.

Imaginile au fost surprinse de sonda Dawn a NASA, care a început să orbiteze în jurul asteroidului luna trecută. Este pentru prima dată când Vesta este văzut de aproape.

De la intrarea pe orbita asteroidului, Dawn a făcut peste 500 de fotografii, apropiindu-se continuu de Vesta pentru a capta imagini mai bune.

Partea de sud a asteroidului este dominată de un crater uriaş, care este rezultatul unei coliziuni ce a bombardat Pământul cu numeroşi meteoriţi sau bucăţi de asteroizi. Partea de nord a Vesta este brăzdată de cratere, iar oamenii de ştiinţă au numit trei dintre acestea "Omul de zăpadă".

Aflat la peste 188 de milioane de kilometri distanţă de Pământ, Vesta este al doilea asteroid ca mărime din centura asteroizilor, o zonă între Marte şi Jupiter în care se află sute de mii de roci spaţiale care orbitează în jurul Sorelui.

Vesta, descoperit în 1807, este o bucată stâncoasă cu o formă neregulată şi un diametru mediu de 520 de kilometri, lipsită de apă şi cu un nucleu alcătuit din fier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici