Ouăle ar putea să prevină pierderile de memorie şi să reducă riscul de demenţă

Ouăle ar putea să prevină pierderile de memorie şi să reducă riscul de demenţă, potrivit unui studiu aflat în plină desfăşurare în Statele Unite ale Americii.

695 afișări
Imaginea articolului Ouăle ar putea să prevină pierderile de memorie şi să reducă riscul de demenţă

Ouăle ar putea să prevină pierderile de memorie şi să reducă riscul de demenţă (Imagine: Mihai Barbu / Mediafax Foto)

În acest studiu, care are o durată de şase luni, jumătate dintre participanţi vor mânca două ouă pe zi, iar rezultatele lor medicale vor fi comparate cu cele ale pacienţilor din grupul de control, care nu vor mânca ouă în perioada menţionată, informează dailymail.co.uk.

Voluntarii din ambele grupuri vor fi testaţi pentru memorie, raţionare, fluenţă verbală şi atenţie - un declin al acestor patru factori se traduce într-un risc major de apariţie a demenţei în a doua jumătate a vieţii.

Ouăle reprezintă una dintre cele mai bune surse de doi antioxidanţi - luteină şi zeaxantină -, care, potrivit unor studii precedente, au capacitatea de a ameliora funcţiile cognitive.

Cercetătorii de la Universitatea Tufts din Statele Unite se aşteaptă să observe "o creştere semnificativă" a funcţiilor mintale în grupul de voluntare care primesc ouă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici