Papagalul cenuşiu african, cea mai inteligentă pasăre de pe Pământ

Un experiment cu papagali cenuşii africani a scos la iveală un fapt necunoscut până acum şi anume că aceste păsări au o inteligenţă ieşită din comun, pe lângă talentul binecunoscut de imitare a vocii umane.

2827 afișări
Imaginea articolului Papagalul cenuşiu african, cea mai inteligentă pasăre de pe Pământ

Papagalul cenuşiu african, cea mai inteligentă pasăre de pe Pământ (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Studiul a constatat că papagalul are un nivel al inteligenţei corespunzător unui copil de patru ani, potrivit Daily Mail.

Papagalul cenuşiu african a fost capabil să găsească mâncarea ascunsă, prin deducţie şi eliminare, abilitate observată anterior numai la fiinţele umane şi maimuţe.

Experimentul a fost efectuat cu şapte papagali, cu vârsta între şapte şi 25 de ani, dintr-un centru de salvare din Austria.

Sandra Mikolasch de la Universitatea din Viena a explicat că două feluri diferite de mâncare, dar în mod egal preferate, au fost ascunse în două vase opace.

Apoi unul dintre vase a fost golit, fapt care a fost arătat păsărilor. Papagalii au fost puşi apoi în faţa celor două vase.

Cei mai mulţi dintre papagali au reuşit să-şi dea seama în ce vas este mâncare.

Cercetătorii spun că păsările au zărit din ce vas a fost luată mâncarea şi şi-au dat seama ce vas conţine mâncare.

Anterior, numai maimuţele aveau această abilitate în experimente similare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici