Paradontoza stimulează dezvoltarea virusului HIV

Un acid emis în cavitatea bucală ca urmare a unei maladii a gingiilor stimulează dezvoltarea virusului HIV în organism, conform unui studiu realizat de cercetătorii japonezi, această descoperire fiind o premieră.

101 afișări
Imaginea articolului Paradontoza stimulează dezvoltarea virusului HIV

Paradontoza stimulează dezvoltarea virusului HIV

Profesorul Kuniyasu Ochiai, care conduce departamentul de microbiologie de la Univesritatea Japoniei din Tokyo, a făcut cercetări pe un grup de bacterii care se află la originea paradontozei, o maladiei care atacă structurile osoase ale gingiilor.

Conform lui Ochiai, aceste bacterii produc o cantitate mare de acid butiric, care încetineşte funcţionarea enzimelor HDAC, care sunt responsabile cu stoparea dezvoltării virusului SIDA în organism.

Experimentele in vitro au arătat că virusul se dezvoltă mult mai repede în celulele care conţin bacterii responsabile cu producerea paradontozei şi a acidului butiric.

Ochiai a precizat că "persoanele care nu ştiu că şi  virusul HIV ar putea dezvolta SIDA din cauza unei paradontoze".

Cercetătorii au stabilit anterior că există o legătură între maladiile gingivale şi diabet sau insuficeinţă cardiacă, dar niciun studiu nu a arătat, până acum, că există o legătură şi cu SIDA.

Studiul a fost realizat împreună cu Takashi Okamoto, profesor de biologie moleculară la Universitatea Nagoya.

Acesta va fi publicat în ediţia din luna martie a revistei americane Journal of Immunology.

Cercetătorii vor să confirme descoperirile prin teste realizate pe animale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici