- Home
- Ştiinţă-Sănătate
-
CHICAGO, (14.11.2008, 15:45)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Pelvis uman, vechi de 1,2 milioane de ani, descoperit în Etiopia
Pelvisul unei femei care a trăit în urmă cu 1,2 milioane de ani, descoperit în Etiopia, indică faptul că homo erectus era mai robust şi putea să dea naştere unor copii cu o capacitate a creierului mai mare decât se credea până recent, potrivit unui studiu publicat în Science.
162 afișări

Pelvis uman, vechi de 1,2 milioane de ani, descoperit în Etiopia (Imagine: anthropology.net)
Acesta este primul pelvis feminin conservat aproape intact care datează din acea perioadă, iar cercetarea lui prin metode moderne le-a furnizat specialiştilor indicaţii preţioase despre modul în care s-au dezvoltat primii oameni.
Forma acestui pelvis, descoperit în 2001, în regiunea Afar din Etiopia, i-a determinat pe cercetători să afirme că homo erectus ar fi putut să aducă pe lume copii cu o capacitate a creierului mult mai mare decât se credea până recent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum îți schimbă viața un animal? Psihologul Radu Leca: „Copiii cu autism și ADHD se recuperează mai repede în prezența unui câine”
-
Războiul din Ucraina, ziua 588. Zelenski se întâlneşte cu soldaţii care luptă pe axa Kupiansk-Lyman. Rusia asediază oraşele ucrainene cu drone
-
Şeful misiunii FMI în România: Deficitul bugetar va fi de 6% din PIB în 2023. Nu am discutat de împrumut, dar România are acest drept oricând
-
Patru români au murit în accidentul de autocar din Veneţia
"Tot ce aveam până în prezent, în materie de pelvisuri umane, era Lucy - un schelet uman vechi de 3,2 milioane de ani, descoperit tot în Etiopia -, dar ea era mult prea «arhaică» faţă de oamenii moderni", a explicat Sileshi Semaw, profesor la Universitatea Indiana, Bloomington, şi principalul autor al acestui studiu.
Echipa condusă de Semaw a reconstituit pelvisul prin asamblarea fragmentelor de oase şi au descoperit că acesta era cu 30% mai mare decât cea mai recentă estimare a oamenilor de ştiinţă, care se bazase pe analiza scheletului pelvisului unui băiat descoperit în Kenya, vechi de 1,5 milioane de ani.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe