Persoanele de culoare şi cele cu venituri mici au mai multe şanse de a fi afectate de pesticide - studiu

  • Muncitorii hispanici şi latino-americani sunt expuşi unui risc ridicat de utilizare a pesticidelor în agricultură, în timp ce persoanele care locuiesc în locuinţe cu venituri mici sunt, de asemenea, afectate.
  • S-a demonstrat că expunerea la pesticide afectează negativ dezvoltarea copiilor şi poate duce la dificultăţi de învăţare şi alte probleme de comportament.
342 afișări
Imaginea articolului Persoanele de culoare şi cele cu venituri mici au mai multe şanse de a fi afectate de pesticide - studiu

Persoanele de culoare au mai multe şanse de a fi afectate de pesticide - studiu

Persoanele de culoare şi comunităţile cu venituri mici sunt expuse unui risc disproporţionat de expunere la pesticide, potrivit unui nou studiu.
 
Aproximativ 90% din utilizarea pesticidelor în SUA are loc în agricultură, ceea ce îi face pe lucrătorii agricoli, dintre care 83% se identifică ca fiind hispanici, mai vulnerabili la substanţele chimice sintetice menite să ucidă, să respingă sau să controleze dăunătorii, potrivit The Guardian.
 
Acest studiu arată neglijenţa sistemică care [a dus la] faptul că o întreagă forţă de muncă este o subclasă şi nu i se acordă aceeaşi importanţă atunci când vine vorba de sănătate şi siguranţă”, a declarat Robert Bullard, coautor al raportului şi director al Centrului Bullard pentru justiţie ecologică şi climatică de la Texas Southern University. 
 
Studiul a analizat datele CDC şi EPA, împreună cu cercetările existente privind pesticidele, şi a constatat că nedreptăţile structurale, lacunele în reglementare şi slaba protecţie a lucrătorilor agricoli au dus la o expunere disproporţionată la pesticide în rândul persoanelor de culoare. Studiul a fost realizat de Center for Biological Diversity, cercetători de la Historically Black Colleges and Universities şi avocaţi din cadrul grupurilor de lucrători agricoli, de justiţie rasială şi de conservare.
 
Doisprezece din 14 markeri pentru pesticide dăunătoare, urmăriţi în ultimii 20 de ani, au fost găsiţi în sângele şi urina americanilor de culoare şi mexicani la niveluri de până la cinci ori mai mari decât cele găsite la americanii albi.
 
Legile privind siguranţa pesticidelor, în vigoare în prezent de către Agenţia pentru Protecţia Mediului, stabilesc standarde pentru expunerea la pesticide în rândul consumatorilor prin intermediul alimentelor, însă acestea exclud în mod specific protecţia lucrătorilor agricoli în ceea ce priveşte expunerea profesională. „Legile şi practicile de reglementare pe care le avem în vigoare în prezent perpetuează cu adevărat această situaţie", a declarat Nathan Donley, director ştiinţific pentru sănătatea mediului la Centrul pentru diversitate biologică şi coautor al raportului.

Jeannie Economos, coordonator de proiecte privind siguranţa pesticidelor şi sănătatea mediului la Asociaţia lucrătorilor agricoli din Florida, a declarat: „Trebuie să scăpăm de aceste pesticide şi să găsim alternative. Nu numai că îi otrăvesc pe lucrătorii agricoli, dar se găsesc în apele noastre subterane, pe alimentele noastre şi ne epuizează solul”.

Studiul arată, de asemenea, că utilizarea pesticidelor împotriva rozătoarelor şi a gândacilor este adesea ridicată în locuinţele cu venituri mici, din cauza vechimii clădirilor, a întreţinerii deficitare şi a condiţiilor de locuit adesea aglomerate.

În statul New York, conform unui studiu din 2002, 80% dintre locuinţele publice cu venituri reduse aplicau în mod regulat pesticide. Într-un alt studiu din acelaşi an, s-a constatat că la 30% dintre femeile afro-americane şi dominicane însărcinate din New York City au fost detectate cel puţin opt pesticide în cadrul unui studiu de monitorizare a aerului la domiciliu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici