Planetele asemănătoare Pământului, ceva obişnuit în Calea Lactee

Galaxia noastră, Calea Lactee, conţine cel puţin 100 de miliarde de planete, potrivit unui studiu statistic bazat pe detectarea planetelor din afara sistemului nostru solar.

1803 afișări
Imaginea articolului Planetele asemănătoare Pământului, ceva obişnuit în Calea Lactee

Planetele asemănătoare Pământului, ceva obişnuit în Calea Lactee (Imagine: NASA)

Studiul, care urmează să fie publicat în revista Natura, a fost realizat de către o echipă internaţională de astronomi, informează NASA.

Potrivit studiului, galaxia noastră conţine, în medie, o planetă pentru fiecare stea. Acest lucru înseamnă că este foarte probabil să existe un minimum de 1.500 de planete la o distanţă de doar 50 de ani-lumină de Pământ.

De asemenea, studiul ajunge la concluzia că există mai multe planete de mărimea Pământului decât super-uriaşe de tipul planetei Jupiter. O estimare a studiului indică existenţa a peste 10 miliarde de planete asemănătoare Pământului în Calea Lactee.

"Rezultatele converg rapid într-un rezultat comun: Nu numai că planetele sunt ceva obişnuit în galaxia noastră, dar există mai multe planete mici decât mari", a declarat Stephen Kane, cercetător la NASA şi co-autor al studiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici