Poporul Algocalmin: Românii au luat într-un an 383 milioane de analgezice!

Potrivit datelor furnizate pentru Gândulde către Cegedim, companie internaţională independentă de studii în industria farmaceutică, cea mai bine vândută pastilă din România este Algocalminul. 190 de milioane de pilule au fost cumpărate la liber din farmacii şi alte 29 de milioane pe bază de reţetă, informează "Gândul".

19 afișări
Imaginea articolului Poporul Algocalmin: Românii au luat într-un an 383 milioane de analgezice!

Poporul Algocalmin: Românii au luat într-un an 383 milioane de analgezice. De ce în unele ţări un compus al acestora este interzis? (Imagine: Mediafax Foto)

În topul analgezicelor urmează Nurofenul - 108 milioane pastile şi Paracetamol - 56 de milioane de pastile. Ion Fulga, profesor doctor la catedra de Farmacologie din cadrul UMF "Carol Davila", spune că o substanţă conţinută de unele din aceste medicamente provoacă o boală gravă, care duce la distrugerea măduvei osoase. Metamizolul a fost interzis încă de acum câteva decenii în mai multe state.

Citeşte mai multe despre pericolul la care se expun consumatorii de algocalmin pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici