Premieră în chirurgia toracică la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti

Medicii Institutului de Pneumologie "Marius Nasta" din Capitală au efectuat o intervenţie chirurgicală, în premieră în România, care a constat în întreruperea legăturii dintre plămân şi căile respiratorii la un tânăr de 19 ani, prin folosirea unei metode noi.

7245 afișări
Imaginea articolului Premieră în chirurgia toracică la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti

Premieră în chirurgia toracică la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Intervenţia a fost realizată de o echipă de medici, coordonată de medicul Cristian Paleru, informează, vineri, institutul.

Pacientul a fost internat la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" cu o infecție pulmonară care i-a afectat plămânul stâng, tânărul suferind complicaţii.

El a fost tratat, timp de două săptămâni, de medicii institutului, care au decis să îndepărteze plămânul stâng distrus, printr-o procedură inovatoare.

Tradiţional, intervenţia se efectuează printre două coaste laterale, îndepărtându-se mai întâi legătura dintre plămân și cord, iar apoi cea dintre plămân și căile respiratorii. Prin noua metodă, au fost inversate etapele operaţiei pentru a se evita infectarea întregului organism, potrivit sursei citate.

Intervenția a durat 45 de minute şi a fost efectuată sub anestezie generală, cu intubație simplă. Peste o săptămână, pacientul va reveni la spital pentru efectuarea următoarei operaţii, când se va putea îndepărta plămânul într-un mediu aseptic.

"Această intervenție realizată în institutul nostru de dr. Cristian Paleru este atât o premieră națională, cât și una dintre premierele mondiale. Din informaţiile mele, există şase cazuri în toată lumea, dintre care unul în România. Această operație susţine eforturile noastre de a promova o chirurgie toracică de nivel european", a declarat Ioan Cordoș, șeful secției de chirurgie toracică din cadrul Institutului de Pneumologie "Marius Nasta" din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici