Premieră mondială: test de sânge pentru cancerul cerebral. Poate diagnostica tumorile inaccesibile

Un test de sânge nou ar putea revoluţiona diagnosticarea şi tratamentul cancerului cerebral. Testul este capabil să detecteze cu precizie o serie de tumori cerebrale, inclusiv cele mai mortale, cum ar fi glioblastomul.

547 afișări
Imaginea articolului Premieră mondială: test de sânge pentru cancerul cerebral. Poate diagnostica tumorile inaccesibile

Premieră mondială: Test de sânge pentru cancerul cerebral. Poate diagnostica tumorile inaccesibile

Timp de ani de zile, tumorile cerebrale au fost dificil de diagnosticat. Acestea afectează anual sute de mii de oameni din întreaga lume şi ucid în Marea Britanie mai mulţi copii şi adulţi sub 40 de ani decât orice alt tip de cancer.

Acum, o echipă de cercetători de la Brain Tumour Research Centre of Excellence, condus de Imperial College London şi Imperial College healthcare NHS trust, a conceput un simplu test de sânge care ar putea ajuta la diagnosticarea mult mai rapidă a pacienţilor care suferă chiar şi de cele mai mortale forme de cancer cerebral, evitându-le biopsiile chirurgicale invazive şi cu risc ridicat.

Descoperirea a fost raportată în International Journal of Cancer, conform The Guardian.

Testul ar fi deosebit de benefic pentru pacienţii cu tumori cerebrale "inaccesibile", care ar putea începe tratamentul mai devreme.

Testul, numit TriNetra-Glio, funcţionează prin izolarea celulelor gliale care s-au desprins de tumoare şi care se găsesc în circulaţie în sânge. Celulele izolate sunt apoi colorate şi pot fi identificate la microscop.

Oamenii de ştiinţă planifică deja studii suplimentare pentru a valida rezultatele, iar dacă acestea vor avea succes, pacienţii ar putea beneficia de noul test în doar doi ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici