Preşedintele Alibaba, Jack Ma, avertizează: Inteligenţa artificială ar putea cauza Al Treilea Război Mondial

Jack Ma, preşedintele Alibaba, se alătură unei liste selecte de persoane celebre, pe care se mai regăsesc Bill Gates, Elon Musk şi Stephen Hawking, care avertizează în legătură cu pericolele pe care le presupune inteligenţa artificială.

5786 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Alibaba, Jack Ma, avertizează: Inteligenţa artificială ar putea cauza Al Treilea Război Mondial

Preşedintele Alibaba, Jack Ma, avertizează: Inteligenţa artificială ar putea cauza Al Treilea Război Mondial

"Prima revoluţie tehnologică a dus la Primul Război Mondial, a doua revoluţie tehnologică a dus la Al Doilea Război Mondial. Aceasta este cea de-a treia revoluţie tehnologică", a declarat Ma, într-un interviu acordat CNBC, la conferinţa Gateway 2017, scrie go4it.ro.

Pentru a evita acest lucru, Ma crede că guvernele trebuie să îi ajute pe cetăţeni să se adapteze la noile cerinţe, prin investiţii mai mari în educaţie.

Oamenii nu vor fi înlocuiţi însă în totalitate de roboţi, deoarece au o caracteristică pe care maşinile nu o deţin: înţelepciunea. "Nu cred că maşinile, inteligenţa artificială vor putea înlocui înţelepciunea", a mai spus preşedintele Alibaba.

Citiţi continuarea articolului pe go4it.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici