Prima pilulă contraceptivă masculină, rezultate semnificative la testele pe şoareci

O pilulă contraceptivă creată de cercetătorii de la Universitatea din Minnesota prezintă o eficienţă de 99% în prevenirea sarcinii. Nu au fost scoase la iveală efecte secundare. După testele de laborator, cele pe oameni vor începe în curând.

1204 afișări
Imaginea articolului Prima pilulă contraceptivă masculină, rezultate semnificative la testele pe şoareci

Prima pilulă contraceptivă masculină, rezultate semnificative la testele pe şoareci

Potrivit mai multor studii, prima pilulă contraceptivă masculină a prezentat rezultate semnificative la testele de laborator. Testele pe oameni vor începe în curând, începând cu sfârşitul anului 2022.

Pilula vizează interacţiunea cu vitamina A, o componentă crucială a fertilităţii. Cercetătorii au observat că şoarecii care au luat tratamentul, timp de patru săptămâni, au avut o scădere semnificativă a producţiei de spermatozoizi. Şoarecii au devenit sterili, însă după suspendarea medicamentului au revenit la niveluri normale, scrie healtheuropa.eu.

Doctorandul Abdullah Al Noman de la Universitatea din Minnesota conduce un proiect care ar putea schimba pentru totdeauna piaţa contraceptivelor. Acesta se concentrează pe contracepţia masculină de mai mulţi ani.

În 2018, alţi cercetători au găsit o modalitate de a opri mişcarea spermatozoizilor prin utilizarea unui extract dintr-o plantă pe care războinicii şi vânătorii africani o foloseau cândva ca otravă care opreşte inima.

Scopul cercetării făcute de Abdullah Al Noman alături de profesoara Gunda Georg a fost dezvoltarea unei pilule non-hormonale care să extindă opţiunile contraceptive.

Autorii spun că metodele contraceptive pentru femei sunt numeroase, de la pilule hormonale la plasturi şi dispozitive intrauterine. În schimb, bărbaţii pot apela la prezervative sau la vasectomie, o procedură chirurgicală destul de invazivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici