Primul medicament generat integral de AI va fi testat pe pacienţi umani săptămâna aceasta

Insilico Medicine, o companie biotehnologică cu sediul în Hong Kong, cu finanţări de peste 400 de milioane de dolari, a creat medicamentul, INS018_055, ca tratament pentru fibroza pulmonară idiopatică, o boală cronică care provoacă cicatrizarea plămânilor. Boala cronică, care a crescut în prevalenţă în ultimele decenii, afectează în prezent aproximativ 100.000 de persoane în SUA şi poate duce la deces în 2-5 ani dacă nu este tratată, potrivit Institutelor Naţionale de Sănătate.

1629 afișări
Imaginea articolului Primul medicament generat integral de AI va fi testat pe pacienţi umani săptămâna aceasta

„Este primul medicament complet generat de AI care ajunge la studii clinice umane şi, în special, la studii de fază II cu pacienţi”, a declarat CNBC Alex Zhavoronkov, fondator şi CEO al Insilico Medicine.

„Deşi există şi alte medicamente concepute de AI în studii, al nostru este primul medicament cu atât o ţintă nouă descoperită de AI, cât şi un design nou generat de AI”.

Procesul de descoperire pentru noul medicament a început în 2020, cu speranţa de a crea un medicament  pentru a depăşi  tratamentele actuale pentru afecţiune, care se concentrează în principal pe încetinirea progresiei şi pot provoca efecte secundare inconfortabile, a spus Zhavoronkov, potrivit CNBC

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici