Primul spital virtual pentru COVID-19, cu internare la domiciliu. Cum va funcţiona

  • Australia deschide ceea ce s-ar putea numi un spital virtual
  • Pacienţii din New South Wales vor putea fi monitorizaţi de la distanţă de specialişti
  • Australia are 6.462 cazuri de coronavirus, 63 decese şi 3.702 vindecaţi
3623 afișări
Imaginea articolului Primul spital virtual pentru COVID-19, cu internare la domiciliu. Cum va funcţiona

Primul spital virtual pentru COVID-19, cu internare la domiciliu. Cum va funcţiona

Australia va inaugura ceea ce s-ar putea numi primul său spital virtual. Pacienţii din New South Wales cu forme uşoare de coronavirus ori cu alte afecţiuni, cum ar fi cele cu inima, vor putea fi monitorizaţi ed la distanţă.
 
Primele teste cu privire la validitatea proiectului au început miercuri, oficialii dorind să vadă dacă într-adevăr această idee va funcţiona.
 
Practic, cu ajutorul inteligenţei artificiale, o echipă de doctori specialişti vor monitoriza starea de sănătate a pacienţilor de la distanţă. Dacă indicatorii vor arăta o înrăutăţire a stării de sănătate, o ambulanţă îi va lua pe pacienţi şi îi va transporta la un spital real.
 
"Este vorba despre purtarea unui dispozitiv la încheietura mâinii, care transmite toate informaţiile despre semnele vitale şi despre funcţionarea plămânilor unui server. Datele sunt analizate în timp real de specialişti", a spus profesorul Rod McClure, de la Universitatea New England, pentru Channel Seven News.
 
Australienii au luat această măsură pentru a evita aglomerarea spitalelor şi punerea unei presiuni prea mari pe sistemul medical.
 
România a început şi ea un proiect pilot care presupune monitorizarea de la distanţă a pacienţilor cu boli cardiovasculare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici