Revoluţia Contracepţiei: Bărbaţii britanici, primii din lume care încearcă o nouă pilulă contraceptivă masculină fără hormoni

  • YCT-529: Pilula masculină care schimbă jocul - 99% eficientă, reversibilă şi fără hormoni.
  • Pilula reprezintă o alternativă promiţătoare la prezervative şi vasectomie în calea contracepţiei.
1809 afișări
Imaginea articolului Revoluţia Contracepţiei: Bărbaţii britanici, primii din lume care încearcă o nouă pilulă contraceptivă masculină fără hormoni

Revoluţia Contracepţiei: Bărbaţii britanici, primii din lume care încearcă o nouă pilulă contraceptivă masculină fără hormoni

Un grup de bărbaţi britanici a devenit primul din lume care testează o nouă abordare a contracepţiei masculine, introducând o pilulă revoluţionară numită YCT-529. Această inovaţie, spre deosebire de pilula contraceptivă feminină, reprezintă o alternativă fără hormoni şi funcţionează prin blocarea producţiei de spermă prin inhibarea accesului la vitamina A, scrie Sky News.

YCT-529, dezvoltată de YourChoice Therapeutics, cu sediul în San Francisco, se află în prezent în faza de testare, având 16 bărbaţi britanici voluntari ca participanţi. Contrar altor încercări anterioare de contracepţie masculină care au vizat suprimarea testosteronului pentru a opri producţia de spermă, YCT-529 adoptă o abordare inovatoare prin blocarea accesului la vitamina A, inspirată de studii care arată că privarea de această vitamină poate duce la infertilitate la şoareci, şobolani şi maimuţe.

Studiile preclinice au fost extrem de promiţătoare, arătând o eficacitate de 99%, reversibilitate completă şi lipsa efectelor secundare semnificative. YourChoice Therapeutics afirmă că această pilulă, administrată zilnic, ar putea reprezenta o alternativă mai eficientă decât prezervativele, chiar dacă NHS susţine că prezervativele au o eficacitate de 98% atunci când sunt utilizate corect.

Actualmente, bărbaţii au opţiuni limitate pentru contracepţie, cum ar fi prezervativele sau vasectomia, în timp ce femeile au mai multe opţiuni, precum pilula contraceptivă, steriletul, injecţia contraceptivă şi altele. YourChoice Therapeutics consideră că introducerea unei opţiuni masculine temporare, fără hormoni, ar contribui la împărţirea responsabilităţii pentru contracepţie între sexe şi ar oferi o alternativă mai atrăgătoare pentru bărbaţi.

Dezvoltarea YCT-529 marchează o posibilă schimbare semnificativă în paradigma contracepţiei, oferind o opţiune convenabilă, temporară şi fără hormoni pentru bărbaţi, ducând la o distribuţie mai echitabilă a responsabilităţii în această privinţă. Cu teste în desfăşurare, această inovaţie promiţătoare ar putea revoluţiona modul în care bărbaţii îşi asumă responsabilitatea în prevenirea sarcinilor nedorite.

Un studiu realizat în luna martie a arătat că femeile ar putea prezenta un risc crescut de cancer de sân dacă iau orice fel de contraceptiv hormonal.

Între timp, femeile care iau unele analgezice obişnuite, inclusiv ibuprofenul, împreună cu pilula ar putea creşte riscul de formare de cheaguri de sânge, potrivit unei cercetări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici