Roboţii din seria "Terminator" au devenit realitate? Cum arată viitori soldaţi americani - VIDEO

Merge pe două picioare, urcă scările şi face chiar şi flotări. Denumit PETMAN (omul de companie), robotul Ministerului Apărării al SUA poate înlocui orice soldat american, având însă avantajul că nu oboseşte.

2460 afișări
Imaginea articolului Roboţii din seria "Terminator" au devenit realitate? Cum arată viitori soldaţi americani - VIDEO

Roboţii din seria "Terminator" au devenit realitate? Cum arată viitori soldaţi americani - VIDEO

Agenţia pentru Proiecte Avansate de Cercetare a SUA a finanţat iniţial proiectul pentru ca pe robot să fie testate haine pentru protecţie împotriva agenţilor chimici. 

„PETMAN îşi găseşte echilibrul şi se mişcă singur. Merge, se tâtăşte şi face alte lucruri pe care un soldat le-ar face atunci când este expus la agenţi chimici dăunători. Robotul va avea forma şi dimensiunile unui om, totul pentru a se mişca precum un om”, a notat creatorul robotului. 

Robotul simulează şi fiziologia umană, imitând transpiraţia umană conform temperaturii şi umidităţii dorite. 

Printre alte lucrări ale celor de la Boston Dynamics se numără robotul cu patru picioare BIGDOG (marele câine). Robotul poate să alerge, să se caţere, să care greutăţi mari şi să reziste la loviturile primite. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici