Românii înghit vitamina C cu pumnul. Medicii explică de ce nu este bine

Românii sunt mari consumatori de vitamina C. Numai anul trecut, conaţionalii au înghiţit 4,2 milioane de cutii din amintita vitamină, potrivit datelor furnizate de Cegedim pentru Gândul.

126 afișări
Imaginea articolului Românii înghit vitamina C cu pumnul. Medicii explică de ce nu este bine

Românii înghit vitamina C cu pumnul. Medicii explică de ce nu este bine (Imagine:www.gandul.info)

Pentru aceste medicamente, românii au plătit peste 23 de milioane de lei. Locul doi în topul suplimentelor naturale este ocupat de multivitamine cu minerale, respectiv 3,1 milioane de cutii, pentru care s-au cheltuit peste 47 de milioane de lei. Pe locul trei se află vitaminele A şi D luate separat sau împreună, potrivit aceleiaşi surse.

Vitaminele luate din suplimentele alimentare reprezintă o mare greşeală, spun nutriţioniştii. Doar o dietă echilibrată oferă organismului cantitatea optimă de energie.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici