Roverul Perseverance şi elicopterul Ingenuity descoperă albia unui râu secat de pe Marte

Roverul Perseverance al NASA face progrese impresionante în misiunea sa pe Marte.

1528 afișări
Imaginea articolului Roverul Perseverance şi elicopterul Ingenuity descoperă albia unui râu secat de pe Marte

NASA

Echipa din spatele roverului a descoperit recent nişte straturi de roci în forme curbate într-o zonă,  despre care se crede că provin de la un râu.

Pentru a investiga mai departe, elicopterul Ingenuity a survolat zona pentru a explora, după care roverul a intervenit pentru a efectua cercetări ştiinţifice la faţa locului. Această cooperare între rover şi elicopter este o dovadă a puterii echipei în explorarea spaţiului.

Roverul Perseverance al NASA a reprezentat o realizare remarcabilă a tehnologiei moderne, fiind capabil să efectueze misiuni complexe pe Marte. Printre cele mai importante realizări ale sale se numără aterizarea cu succes pe suprafaţa planetei, colectarea de probe de sol şi de rocă, precum şi efectuarea de cercetări ştiinţifice amănunţite.

Marte este o planetă fascinantă, care a intrigat oamenii de ştiinţă şi publicul larg de-a lungul secolelor.

Cunoscută şi sub numele de "Planeta Roşie", Marte este a patra planetă de la Soare şi este aproape jumătate din dimensiunea Pământului. Deşi este o planetă uscată şi stâncoasă, Marte a avut, în trecut, un climat mai umed şi mai prielnic vieţii, ceea ce a dus la speculaţii cu privire la posibilitatea existenţei vieţii extraterestre în trecutul ei îndepărtat. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici